Kurz vaření piva s profisládkem v Brně 25. 3.

Poslední březnový víkend jsme zasvětili výuce vaření piva pod taktovou Petra Kaluži, sládka z pivovaru Primátor a.s. Účast opět mezinárodní za účasti homebrewerů z Česka, Slovenska a Velké Británie - Johna. Pozvali jsme i Tomáše Dostála, který píše diplomovou práci zaměřenou na homebrewing v Česku. Po sedmi hodinách výuky byli účastníci postaveni před výpočty chmelení, které zvládli na jedničku.
Vítězové kategorií na MHM 2016 a Kostelecké chmelovárek 2017 se přiučili novým postupům. Třeba  Aleš Baran byl několikrát přesvědčený o tom, jak si usnadnit práci, zvýšit výtěžnost a ušetřit slad.

Jak hodnotí kurz?
Jednoznačně ANO doporučují všichni účastníci.

Kurz byl obsáhlý a informativně bohatý. Jsem velice spokojen, už jen vařit.
Posunul jsem se ve vaření piva o nějaký level výše.
Spokojen, předčilo mé očekávání.
Poznatky z praxe.
Líbilo se mi kvašení a vše kolem kvasnic.
Mnoho užitečných podrobností.
Vhled do jednotlivých fází vaření piva a jejich důležitost.

Další výuka bude probíhat 11. 11. 2017 v Brně v areálu Mendelovy univerzity v Brně.