Sporákovar do litru

V maloobchodních sítích dnes koupíte opravdu sofistikovaná zařízení na pečení chleba, vaření rýže, přípravu marmelád a mnohé další. Cena se pohybuje v řádu sto až tisíci korun. Ty dražší hračky jsou natolik vyšperkované, že stačí přidat suroviny a za několik hodin na vás začnou pípat. Signalizují, že dílo je hotové.

Jak tedy na "sporákovar" (malý pivovárek v domácích podmínkách)? Jednoduše, skutečně co nejjednodušeji. Nejenže značně šetříte rodinný rozpočet, ale pokud uvaříte dobré osvěžující pivo, máte silný mandát k vyjednávání o "rozšíření".

Sporákovar objemu 25 litrů  za pár kaček.

Smaltovaný hrnec cca 500 Kč (Bazos.cz, aukro.cz atd.)
Zavařovací teploměr cca 60 Kč - opravdu stačí tento stupnice od 0 do 100 °C naprosto vyhovující
Plastové nádoby (potravinářské nebo se značkou HDPE) koupíte třeba v Bauhausu za 100 Kč/kus.
Plastový výpustný kohout cca 80 Kč.
Vařečka velká např. na zabíjačku cca 150 Kč.
TOTAL 990 Kč.

Pro začátek tohle bohatě stačí. Podobnou sestavu jsem testoval mnohokrát. Účel splnila naprosto na jedničku a pivo? Jedna báseň :-)

Chcete vědět více? Volejte 776 486 945 nebo se pojďte mrknout na seminář Beer Academy CZ.
David

PS: Suroviny si musíte také zajistit...