Proč používat Dry Hopping?

Každý sládek hledá nové neotřelé způsoby vylepšení receptury piva. Přidá chmel do předku. Jindy vhodí hrst chmele do vyslazené sladiny. V dalším případě může chmelit sladinu, která jde v první fázi do chmelovaru.
Věděli jste, že Dry Hopping je metoda vzkříšená před 20 lety v USA? Přitom taková jednoduchá zálěžitost byla zavedená ve Velké Británii už kolem roku 1820.\

PROČ STUDENĚ CHMELIT DNES? 
  • Když chceme chmel použít jako hlavní složku chuti 
  • Když chceme dosáhnout originálního aroma a chuti 
  • Když vyrábíme „single hopped“ pivo 
  • HLAVNĚ, když je chmel součástí pivních stylů ALE, IPA, APA… 
  • Když si chceme vyhrát s rozmanitým aroma chmele a použít ho jako marketingový nástroj 
Zamyslete se nad tím, jak vám pomůžou získané znalosti Dry Hoppingu zlepšit vaši recepturu, vytvořit úplně nové pivo. Každý měsíc můžete připravit jeden speciál s kterým oslníte.

Vlajkové značky vašeho pivovaru mají svou cenu a zákazník je na ní zvyklý. Ale každý se jednou za čas plácne přes kapsu a dopřeje si nějaký ten speciálek. Zákazník ocení, že se o něj staráte a když k tomu dáte zajímavý výklad - třeba jaké chmele jste použili, odkud pocházejí, jak se pěstovali, jste na dobré cestě prodat další speciál. Většina lidí se bude těšit.

Jak se objednat na kurz, kde se tohle všechno dozvíte? Klikněte ZDE na odkaz a přímo se objednejte do Prahy nebo Bratislavy.