Mikrobiologie v pivovaru

Třídenní výuka pivovarské mikrobiologie. Je určena všem, kteří chtějí znát faktory ovlivňující výslednou kvalitu vyrobeného piva.
Cena 5999 Kč za tří denní výuku teorie nebo praxe.

Teorie
Brno 1. – 3. 5. 2020
Praha 22. – 24. 5. 2020

Praxe
Brno 24. – 26. ledna 2020
Brno 6. – 8. března 2020

PŘIHLÁSIT SE praxe Brno 24.-26.1.PŘIHLÁSIT SE praxe Brno 6.-8.3.PŘIHLÁSIT SE teorie Brno 1.-3.5.PŘIHLÁSIT SE teorie Praha 22.-24.5.

Určeno pro:

  • domácí sládky
  • pracovníky pivovaru
  • majitele pivovaru

Výuka obsahuje:

  • Historie pivovarské mikrobiologie
  • Obecná charakteristika mikroorganismů
  • Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability a vitality)
  • Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability?? a vitality)
  • Kontaminanty pivovarské výroby, jejich škodlivost a metody stanovení (mléčné bakterie, enterobakterie, divoké kvasinky, sporulující bakterie a striktně anaerobní bakterie)
  • Biofilmy
  • Mikrobiální produkce zdraví škodlivých látek (mykotoxiny, biogenní aminy)
  • Zdraví škodlivé látky: nitrosaminy
  • Analýza nebezpečí a rizik (systém HACCP)
  • Hygiena a sanitace v pivovaru
  • Pitná voda (požadavky na kvalitu)