Mikrobiologie v pivovaru

Třídenní výuka pivovarské mikrobiologie. Je určena všem, kteří chtějí znát faktory ovlivňující výslednou kvalitu vyrobeného piva.
Cena 5999 Kč za denní výuku teorie nebo praxe.

Teorie
Brno 9. – 10. 1. 2021
Praha 23. – 24. 1. 2021

Praxe
Brno 22. – 24. 1. 2021
Brno 19. -21. 2 2021

PŘIHLÁSIT SE praxe Brno 22.-24.1.PŘIHLÁSIT SE praxe Brno 19.-21.1.PŘIHLÁSIT SE teorie Brno 9.-10.1.PŘIHLÁSIT SE teorie Praha 23.-24.1.

Určeno pro:

  • domácí sládky
  • pracovníky pivovaru
  • majitele pivovaru

Výuka obsahuje:

  • Historie pivovarské mikrobiologie
  • Obecná charakteristika mikroorganismů
  • Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability a vitality)
  • Pivovarské kvasinky (morfologie, taxonomie, hodnocení viability?? a vitality)
  • Kontaminanty pivovarské výroby, jejich škodlivost a metody stanovení (mléčné bakterie, enterobakterie, divoké kvasinky, sporulující bakterie a striktně anaerobní bakterie)
  • Biofilmy
  • Mikrobiální produkce zdraví škodlivých látek (mykotoxiny, biogenní aminy)
  • Zdraví škodlivé látky: nitrosaminy
  • Analýza nebezpečí a rizik (systém HACCP)
  • Hygiena a sanitace v pivovaru
  • Pitná voda (požadavky na kvalitu)