Senzorická analýza piva

Senzorická analýza piva

Termín: 22. 9. 2017
Čas: 9:30 - 15:30

Kurz probíhá v moderních akreditovaných laboratořích Mendelovy univerzity v Brně. Místnost vybavena samostatnými degustačními boxy pro 10 osob. 
Vyučující Ing. Hana Šulcerová, Ph. D.

Popis semináře


1. Úvod do senzorického hodnocení

- receptory, jejich funkce,

- požadavky na senzorickou laboratoř,

- požadavky na hodnotitele a jejich zkoušení,

- hedonické a intenzitní hodnocení,

- stupnice a formuláře,

- vyhodnocení výsledků a jejich formulace.


2. Senzorické hodnocení piva – teorie

- základní charakteristiky,

- jakostní ukazatele,

- vytvoření formuláře, základní deskriptory,

- vady piva a jejich příčiny.


3. Praktická část

- testování funkčnosti receptorů hodnotitelů (vůně, chuť, barva) dle ČSN ISO normy v senzorické laboratoři,

- správné předkládání vzorků, jejich příprava,

- hodnocení parametrů jakosti piva – vybrané druhy piva, různé stupnice v senzorické laboratoři,

- kolokviální hodnocení, diskuze,


- vyhodnocení výsledků, jejich zpracování a prezentace.

Kurz můžete objednat ZDE Cena 2890 Kč/osoba.

Rozdílové testy
Degustační listy
Záznam do degustačního protokolu

Senzorická analýza
Vůně, cizí vůně, chuť, cizí chuť, plnost, říz, Intenzita hořkosti, charakter hořkosti, celkový subjektivní dojem.

Systémy senzorického hodnocení „kolo vůní a chutí“.

Tyto stránky mají informativní charakter a nejsou nabídkou a nevedou k uzavření smlouvy. Objednat kurz je možné tzv. "na dálku" na eshop.beeracademy.cz