Beer Academy

Kurz vaření piva s bohatým teoretickým výkladem, obsahově plnými skripty.


Přihlašte se na kurz ZDE


Adresa výuky 
Budova M v areálu Mendlova univerzita v Brně, Zemědělská 1665/1, 613 00 Brno, Česká republika
Termín 3. 11. 2018

Harmonogram
Dopolední výuka 9:30 - 12
Obědová pauza 12-13
Odpolední výuka 13-16:30 (spíše o něco později, vždy záleží na dotazech posluchačů)

Obsahová náplň kurzu:


  • poznáním surovin pro výrobu piva - slad, chmel a voda. Základní druhy, typy, vliv na kvalitu piva. Upozornění na problémy při výrobě piva v případě použití nekvalitních surovin.
  • příprava mladiny, rmutovací postupy, jodová zkouška, sypání na várku, práce s cukroměrem a refraktometrem
  • hlavní kvašení, správný průběh hlavního kvašení, regulování kvasícího procesu
  • dokvašování, regulace CO2, vliv CO2 na charakter piva, správné dokvašování
  • sanitace a hygiena, správné návyky ošetřování technologie, bezpečnostní listy
  • legislativa spojená s výrobou piva doma, tipy a triky homebrewerů
  • SW pro výpočty °piva, sypání na várku, objem rmutů, objem vyslazovací vody.
  • výpočty alfa hořkých kyselin z chmele, chmelení a správné postupy chmelení

Bonusy:

  • účastník kurzu má možnost využít speciálního diskuzního fóra, kde mohou pokládat Petru Kalužovi další otázky související s výrobou piva. Diskuzní forum je na forum.beeracademy.cz
  • Přístup k SW aplikacím, které jsou využívány ve světě
  • Výkres na výrobu profesionálního scezovacího síta
  • recepty sestavené Petrem Kalužou
  • čerstvé vitální kvasnice pro první vaření piva

Zašlete přihlášku ještě dnes! > beeracademy.cz@gmail.com

Sebou dobrou psací potřeby, pohodlné oblečení a pokud máte nějaký vzorek vezměte ho :-)

Tyto stránky mají informativní charakter a nejsou nabídkou a nevedou k uzavření smlouvy. Objednat kurz je možné tzv. "na dálku" na eshop.beeracademy.cz