Pivovarství
Naučte se a získejte maximum informací od profesionálních sládků. Získáte výukové materiály a mnoho užitečných teoretických a hlavně praktických rad.
Brno: 1. – 2. 2. a 15. 2. 2020
Praha: 29. 2 a 1. 3. a 14. 3. 2020
Cena 5999 Kč za třídenní výuku
Vhodné pro:
- sládky pivovarů
- homebrewery
- nadšence z řad pivních znalců
Náplň výuky:
- základní potravinářské suroviny,
- suroviny pro výrobu (slad, voda, chmel, chmelové výrobky)
- šrotování sladu, sypání na várku, varní zařízení,
- vystírání a rmutování, scezování sladiny, chmelovar, mladinová linka,
- kvašení a dokvašování piva, pivovarské kvasinky, klasický výrobní postup kvašení piva,
- klasický výrobní postup dokvašování piva,
- výroba piva v cylindrokónických tancích (CKT), svrchní kvašení
- filtrace piva,
- trvanlivost a úprava piva před stáčením,
- plnění piva do lahví a plechovek, stáčení piva do sudů,
- provozní evidence, všeobecná charakteristika,
- chemické složení piva,
- fyzikálně-chemické vlastnosti piva,
- smyslové vlastnosti, odchylky a vady piva, druhy piv,
- trvanlivost piva, distribuce a ošetřování piva na odbytištích.