Pivovarství

Naučte se a získejte maximum informací od profesionálních sládků. Získáte výukové materiály a mnoho užitečných teoretických a hlavně praktických rad.

Brno: 1. – 2. 2. a 15. 2. 2020
Praha: 29. 2 a 1. 3. a 14. 3. 2020
Cena 5999 Kč za třídenní výuku

PŘIHLÁSIT SE NA TERMÍN V BRNĚ PŘIHLÁSIT SE NA TERMÍN V PRAZE

Vhodné pro:

  • sládky pivovarů
  • homebrewery
  • nadšence z řad pivních znalců

Náplň výuky:

  • základní potravinářské suroviny,
  • suroviny pro výrobu (slad, voda, chmel, chmelové výrobky)
  • šrotování sladu, sypání na várku, varní zařízení,
  • vystírání a rmutování, scezování sladiny, chmelovar, mladinová linka,
  • kvašení a dokvašování piva, pivovarské kvasinky, klasický výrobní postup kvašení piva,
  • klasický výrobní postup dokvašování piva,
  • výroba piva v cylindrokónických tancích (CKT), svrchní kvašení
  • filtrace piva,
  • trvanlivost a úprava piva před stáčením,
  • plnění piva do lahví a plechovek, stáčení piva do sudů,
  • provozní evidence, všeobecná charakteristika,
  • chemické složení piva,
  • fyzikálně-chemické vlastnosti piva,
  • smyslové vlastnosti, odchylky a vady piva, druhy piv,
  • trvanlivost piva, distribuce a ošetřování piva na odbytištích.